Om Kenneln

Kennel Ami á Vie

Coton de Tuléar 

Sidus Icebreaker, Semper Amigo Ma Fluer Rose & Temper Lucky Dice

Kennel Ami á Vie befinner sig ca 2,5 mil nordväst om Uppsala.

Vi startade sommaren 2016 och just nu så är vår första valpkull på väg.


Den hundras vi har är Coton de Tuléar En ras som funnits hos oss sedan 2010.

Vi har dock haft hundar sedan 1984, främst Old English Sheepdog men även Dobermann och Afghan hund så vår hundvana är stor och lång.


Tanken med vår kennel är småskalig kvalitet där både de vuxna hundarna och framtida valpar hela tiden är en del av familjen och vårt liv. Att de valpar som föds här redan från start blir en familjemedlem och är vana att det är liv och rörelse runtomkring så de när det är dags att flytta till sitt nya är hem trygga och vana med att få vara med i det som händer.


Valpar från Kennel Ami à Vie levereras tidigast vid 8-veckors ålder.

De är då registrerade, vaccinerade, id-märkta, doldafel försäkrade och veterinärbesiktade enl. SKK:s regler.


Coton de Tuléar är en stor hund i litet format.

Det är en hund med många aktivitetsområden. Allt ifrån en kär familjehund, till en hund som du kan gå på utställning med, träna/tävla lydnad eller varför inte aktiviera i agility.

Kort sagt det är en pigg och alert ras med många användningsområden.

 

När ni hämtar er valp får ni med er:

Valpfoder, leksak, halsband, koppel, snuttefilt med doft från tiken, råd och instruktioner om pälsvård, utfordring, vaccinationer, avmaskning mm.


Om du vill ha en Coton de Tuléar är det en fördel om du tycker om pälsvård. Rasen har en päls som behöver regelbunden pälsvård i form av borstning och badning.

Information om pälsvård, val av borste, schampo, bad och övrig skötsel lämnas av oss i samband med att ni visar er intresserade av att köpa hund av oss eller bara höra er för om raserna.


Valpköpet bör vara noggrannt planerat.


En valp kan inte lämnas ensam från början, bara lämnas ensam kortare stunder. Som vuxen ska en hund aldrig lämnas ensam mer än 4-5 timmar per dag.